Om Orkel

 

Orkel utvikler og Produserer innovative, lønnsomme og solide landbruks- og industrimaskiner

Det som begynte med beskjeden produksjon av enkelt utstyr og barneleker har nå blitt en global leverandør av avanserte maskiner av høy kvalitet.

Solid norsk håndverk siden 1949

I 1949, i en alder av 27 år, investerte orkdalingen Johan Gjønnes i et sveiseapparat. Hensikten var å skape et levebrød ut av å reparere kjelker og sykler til naboer og kjente. I en liten smie på Fannrem, ca. 45 kilometer sørvest for Trondheim, utviklet han gradvis virksomheten til produksjon av leker, sykler og enkle håndvogner skreddersydd for landbruket. 

Trehjulssykkel

Innovative maskiner med utgangspunkt i praktisk erfaring

På 60- og 70-tallet økte Gjønnes produksjonen av landbruksorientert utstyr og Orkels produkter fikk raskt rykte på seg for å være solide, innovative, lønnsomme og lite vedlikeholdskrevende. Etterspørselen økte og flere ansatte ble involvert i produksjonen. Mange av de nye medarbeiderne var oppvokst på gård eller hadde bakgrunn fra landbruk, slik at de nye produktene  var et resultat av praktisk erfaring og førstehånds kunnskap om landbrukernes behov. 

PortrettFabrikkKjell 800x473

Fra lokal smie til global merkevare

Hjulene snurret fortere og snart ble Orkel en sterk nasjonal  merkevare, anerkjent for sin unike kvalitet og innovative design. I 1986 ble den første Orkelpressa oppfunnet, og med runde gressballer, ble verdens øyne for alvor rettet mot Orkel. I dag er Orkel en internasjonal leverandør av noen av verdens tøffeste og solide rundballepresser, traktorhengere, kompaktorer, snøfresere, slåmakiner og river, representert i over 40 land på alle kontinenter.

Selskapet er en av de største produsentene av landbruks- og industrimaskiner i Norge og har en unik posisjon i hjemmemarkedet. 

HalvorIProduksjon

Lidenskap for innovasjon og kvalitet i 60 år

Selv om Orkel har blitt et internasjonalt selskap, ligger fabrikken fortsatt i Orkdal. Verkstedet har blitt større, produksjonen bredere og de ansatte flere. Likevel er målet fortsatt det samme som for 60 år siden.  Å skape  verdens beste maskiner for landbruk og industri gjennom innovasjon og lidenskap for godt  håndverk.

Orkel fabrikk